Музиканти на протест за по-високи заплати  Музикалните състави на държавното

...
Музиканти на протест за по-високи заплати  Музикалните състави на държавното
Коментари Харесай

Музиканти на протест за по-високи заплати

Музиканти на митинг за по-високи заплати  Музикалните сформира на държавното радио свириха на европейските водачи пред Националния замък на културата в символ на митинг против ниските си трудови хонорари.
 
В настояванията те да бъдат увеличени се включиха реализатори и от Симфоничния оркестър, Смесения хор, Биг бенда на радиото и Оркестъра за национална музика.
 митинг София БГНЕС

С голям брой плакати с искане за нарастване на възнагражденията музикалните сформира се събраха по обяд при войнишкия мемориал пред НДК на собствен протест концерт. „ Символиката е част от нашата протестна стратегия, която стартира преди няколко седмици. Направихме три митинга, а това е четвъртият и е в отговор на публичната поддръжка, която получихме за нарастването на нашите хонорари ”, споделиха музикантите. Те употребявали, че у нас дойдоха европейските водачи за срещата на върха ЕС-Западни Балкани, с цел да им кажат, че за българската просвета не се заплаща отговарящ о и възнагражденията у нас нямат нищо общо с тези в Европа.
 митинг София БГНЕС-->
Музикант, който е в оркестъра от тридесет години, показа, че в последните пет-десет години има огромен застой в покачването на заплатите. Средната залата з а София е 1300 лв., а ние сме наполовината, сподели той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР